Actueel

Leeftijd bij vrijstelling overdrachtsbelasting geen discriminatie
De overdrachtsbelasting kent een vrijstelling voor personen tussen de 18 en 35 jaar. Die vrijstelling is geen vorm van ongeoorloofde... Lees meer..

Brutoloon belastingvrij ruilen voor netto vergoeding?
Met een zogenaamde cafetariaregeling kunnen uw werknemers brutoloon onder voorwaarden belastingvrij ruilen voor een netto... Lees meer..

Gebitsbeschermers sporters vrijgesteld van btw?
Sommige tandtechnici fabriceren gebitsbeschermers die gebruikt worden in de sport, zoals bij ijshockey. De Belastingdienst... Lees meer..

Let op bij terugvragen btw van niet-betalende debiteur
Heeft u debiteuren die hun facturen niet (geheel) betalen? U kunt dan, onder voorwaarden, de btw op deze facturen misschien... Lees meer..

Hogere boete zware auto terecht?
Als u met uw auto op de openbare weg rijdt, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Doet u dit niet, dan loopt u het risico... Lees meer..

Voorstelling in open lucht niet te vergelijken met bioscoop
Een culturele voorstelling in de open lucht is voor de omzetbelasting niet te vergelijken met een bioscoop. Derhalve is het... Lees meer..

Meer subsidiemogelijkheden duurzame energieopwekking voor VvE’s
De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) is vanaf dit jaar, 2024, verruimd. Via de SCE vragen met name Verenigingen... Lees meer..

In meerdere landen woonachtig, wat is dan uw fiscale woonplaats?
Wat fiscaal als uw woonplaats wordt aangemerkt, is niet altijd even duidelijk. Zeker niet als u in een jaar in meerdere landen... Lees meer..

Zijn verpleegkosten tijdens vakantie aftrekbaar?
Gehandicapten en kwetsbare ouderen verblijven soms in een Wlz-instelling (Wet langdurige zorg). Dergelijke instellingen regelen... Lees meer..

Verdere wijzigingen bedrijfsopvolgingsregelingen aangekondigd
De bedrijfsopvolgingsregeling en de doorschuifregeling bij schenken en overlijden gaan nog verder wijzigen. Vorige jaar zijn... Lees meer..

Voorjaarsnota: tal van gevolgen voor de automobilist
De onlangs verschenen Voorjaarsnota heeft heel wat gevolgen voor de automobilist, zowel voor personenauto’s als bestelauto’s,... Lees meer..

Duidelijkheid over aftrek kosten boetes en dwangsommen
Geldboetes en dwangsommen zijn niet aftrekbaar van de winst. Dat geldt ook voor de hiermee samenhangende kosten. Omdat hierover... Lees meer..

Eisen inzake bestedingen ANBI verduidelijkt
Algemeen Nut beogende Instellingen, ANBI’s, hebben onder voorwaarden recht op een aantal fiscale faciliteiten. Eén van... Lees meer..

Alle verlofregelingen terugbrengen naar drie?
De Wet arbeid en zorg kent inmiddels een waaier aan verlofregelingen. Het kabinet wil deze verschillende regelingen terugbrengen... Lees meer..