Actueel

Premies zorgverzekeringswet in 2021 flink omhoog
De premies voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) gaan volgend jaar met 0,3%-punt omhoog. Dit blijkt uit de voorstellen die op... Lees meer..

Kabinet gaat investeringen aanjagen via BIK
Het kabinet wil vanaf volgend jaar investeringen aanjagen door invoering van de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK).... Lees meer..

Wat zijn de nieuwe plannen voor arbeids- en heffingskorting?
Om de koopkracht te stimuleren en de inkomens te sturen, worden ook volgend jaar weer de schijven, kortingen en tarieven... Lees meer..

Bpm voortaan gebaseerd op inschrijving kentekenregister
De belasting die bij aanschaf of import van een auto of motor moet worden betaald (bpm), wordt vanaf 1 juli 2021 of 1 januari... Lees meer..

Minder vrije ruimte WKR vanaf 2021
De vrije ruimte in de werkkostenregeling wordt per 2021 vanaf een loonsom boven de € 400.000 iets verlaagd. Met de verlaging... Lees meer..

Minder overdrachtsbelasting voor jonge starter
Jonge starters op de woningmarkt betalen vanaf volgend jaar geen overdrachtsbelasting meer. Beleggers op de woningmarkt betalen... Lees meer..

Lage bijtelling zonnecelauto’s zonder maximum
Voor elektrische auto’s geldt een lage bijtelling tot een maximum cataloguswaarde. Auto’s op waterstof kennen dit maximum... Lees meer..

Top 10 tax proposals in the 2021 Tax Plan
What proposals and changes in the area of taxation did Dutch Minister of Finance Wopke Hoekstra pull from his briefcase on... Lees meer..

Aanpassing box 3 ontziet kleine vermogens
De belastingheffing over sparen en beleggen gaat vanaf volgend jaar degene met een klein vermogen meer ontzien. Dit gebeurt... Lees meer..

Verlaging winstbelasting 2021 met name voor het mkb
De winstbelasting voor bv’s gaat volgend jaar verder omlaag, met name voor het mkb. Het grootbedrijf ziet de aangekondigde... Lees meer..

Zelfstandigenaftrek tot 2036 extra afgebouwd
De zelfstandigenaftrek wordt de komende jaren sneller en forser afgebouwd dan al was aangekondigd. Als de belastingplannen... Lees meer..

Top 10 fiscale voorstellen Belastingplan 2021
Welke fiscale voorstellen en wijzigingen kwamen op de derde dinsdag in september uit het koffertje van de minister van Financiën... Lees meer..

Transitievergoeding kan toeslagen verminderen
Werknemers die na ontslag een transitievergoeding krijgen, ontvangen vaak minder hoge toeslagen. Staatssecretaris van Huffelen... Lees meer..

Detachering buitenlandse arbeidskracht? Voorkom boete
Op 1 maart 2020 is de Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU) in werking getreden. Deze... Lees meer..