Actueel

Vergunningsgrens eurovergunning voertuigen binnen EU omlaag
De vergunningsgrens voor de eurovergunning voor internationaal beroepsgoederenvervoer binnen de EU gaat op 21 mei 2022 omlaag... Lees meer..

Wettelijk minimumloon per 1 juli 2022 verhoogd
Het wettelijk minimumloon gaat per 1 juli 2022 omhoog naar € 1756,20 bruto per maand, € 405,30 bruto per week en €... Lees meer..

Huidige reiskostenvergoedingen onder de loep
Het ministerie van Financiën gaat dit jaar, 2022, nog onderzoek doen naar de reiskostenvergoedingen van werknemers. Dit... Lees meer..

Extra steun gemeentes voor herstructurering winkelgebieden
Gemeentes kunnen extra steun krijgen voor renovatie of nieuwbouw van winkelgebieden. Hierdoor kunnen winkelgebieden aantrekkelijker... Lees meer..

Advieswijzer Bedrijfsoverdracht 2022
Er komt waarschijnlijk een moment dat u uw bedrijf gaat overdragen. Of dat nu is om actuele financiële redenen, uw leeftijd,... Lees meer..

Nieuwe Wet betaald ouderschapsverlof vanaf 2 augustus 2022
De nieuwe Wet betaald ouderschapsverlof (WBO) gaat in 2022 van kracht. Daarin is geregeld dat vanaf 2 augustus 2022 uw werknemers... Lees meer..

TVL Q4 2020 op basis van werkelijke activiteiten
De TVL voor het vierde kwartaal van 2020 werd gebaseerd op de SBI-code van een bedrijf. De rechter heeft echter besloten... Lees meer..

Vanaf 2025 meer ruimte voor ‘schone’ taxi’s
Gemeenten kunnen vanaf 2025 desgewenst alleen vrachtauto’s en bestelauto’s toelaten tot de binnensteden als deze geen... Lees meer..

Langere betalingsregeling mogelijk bij de Belastingdienst?
Vanaf 1 april 2022 verleent de Belastingdienst geen bijzonder uitstel van betaling meer in verband met de coronacrisis. Als... Lees meer..

Advieswijzer Bedrijfsoverdracht van het familiebedrijf 2022
Waar moet u op letten bij een bedrijfsoverdracht binnen de familie? Voor familiebedrijven is continuïteit een van de belangrijkste... Lees meer..

TVL onbelast, maar wel opgeven
Als u tijdens de coronacrisis omzetverlies heeft geleden, heeft u onder voorwaarden recht op de Tegemoetkoming Vaste Lasten,... Lees meer..

Subsidie COZO voor zorgbanen hervat
De subsidieregeling voor banen in de zorg, Coronabanen in de Zorg (COZO), wordt weer hervat. De voorwaarden voor de subsidie... Lees meer..

AanZET: subsidie voor zero-emissieloze vrachtwagens
In het verlengde van de invoering van zero-emissiezones in een aantal Nederlandse steden, is er een nieuwe subsidieregeling... Lees meer..

STAP-budget tweede periode alweer op
Het UWV meldt dat het STAP-budget voor de tweede aanvraagperiode op 3 mei 2022 rond 20.30 uur alweer op was. De derde aanvraagperiode... Lees meer..