Actueel

Toegang tot UBO-register wordt beperkt
Alleen instanties met een wettelijke taak bij het voorkomen en tegengaan van fraude, witwassen en terrorismefinanciering... Lees meer..

Horeca doet een stap terug na sterke inhaalslag
De horeca heeft een sterke inhaalslag laten zien na de coronapandemie en de omzet ligt nog redelijk op niveau. De winsten... Lees meer..

Veel volumedruk en stoppers en faillissementen in de detailhandel
Hogere prijzen hebben de detailhandel in 2022 een groei-impuls gegeven, maar de branche bevindt zich nu in een moeilijke... Lees meer..

Moeten kosten naheffing parkeerbelasting betaald als naheffing nihil is?
Op veel plaatsen bent u om te mogen parkeren parkeerbelasting verschuldigd. Betaalt u die niet of te weinig, dan kan dit... Lees meer..

Nieuw beleid inzake kwijtschelding NOW-schuld
Ondernemers die te veel NOW hebben ontvangen, moeten dit na de definitieve vaststelling terugbetalen. Dit levert soms onoverkomelijke... Lees meer..

Kunt u een restant persoonsgebonden aftrek verrekenen?
Als in een jaar uw persoonsgebonden aftrekposten hoger zijn dan uw inkomen, resteert er een bedrag aan persoonsgebonden aftrek... Lees meer..

Kort verblijf van meer personen: toch hogere afvalstoffenheffing
Eenpersoonshuishoudens betalen in de regel minder afvalstoffenheffing aan de gemeente dan meerpersoonshuishoudens. Wordt... Lees meer..

Toch NOW ondanks foutieve berekening?
Tijdens de coronacrisis konden werkgevers bij een bepaalde omzetdaling een tegemoetkoming krijgen in de loonkosten, de NOW.... Lees meer..

Lichte daling premies Zvw in 2024, hoger premieloon
De premies voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) dalen in 2024 licht met 0,11%-punt. Dit geldt zowel voor de premies die werkgevers... Lees meer..

Zie ginds komt de fiscus…
Nog even en het is weer sinterklaas. Ook veel werkgevers laten dit kinderfeest niet zomaar voorbij gaan en trakteren hun... Lees meer..

Fiscaal partnerschap bij relatie met meerdere personen
Naast de traditionele samenlevingsvorm tussen twee volwassenen, komen samenlevingsvormen tussen meer dan twee volwassenen... Lees meer..

Mogelijk WIA 'praktisch beoordelen' vanaf juli 2024
Het UWV kampt met achterstanden waar het gaat om de beoordelingen van WIA-aanvragen als gevolg van een tekort aan verzekeringsartsen.... Lees meer..

Wanneer is btw van een eigen woning aftrekbaar?
Als u zelf btw-belaste prestaties verricht, kunt u in de regel ook de door u betaalde btw op aangekochte goederen en diensten... Lees meer..

Belastingdienst publiceert nieuwe modelovereenkomst bouw
De Belastingdienst heeft onlangs een nieuwe modelovereenkomst voor zzp’ers in de bouw gepubliceerd. Dit is gebeurd op initiatief... Lees meer..