Actueel

Pgb-dienstverleners niet uitsluiten van WW
De hoogste bestuursrechter, de Centrale Raad van Beroep, heeft bepaald dat persoonlijke dienstverleners die minder dan vier... Lees meer..

Handhaving btw-vrijstelling zorg, jeugdhulp, maatschappelijk werk en schuldhulp
Door een arrest van de Hoge Raad zouden instellingen die winst beogen met leveringen en diensten van sociale en culturele... Lees meer..

Automatische incasso motorrijtuigenbelasting vrachtwagens
Vanaf 1 juni 2023 kan de motorrijtuigenbelasting voor vrachtwagen via automatische incasso aan de Belastingdienst worden... Lees meer..

Deadline 2 juni 2023 voor definitieve NOW 5 en 6
De deadline voor definitieve aanvraag NOW 5 en NOW 6 is volgende week vrijdag 2 juni 2023. Haalt u de deadline niet omdat... Lees meer..

Afwijzing aanvraag betaalrekening en dan?
U vraagt een betaalrekening aan bij een bank, maar de bank weigert deze voor u te openen. Welke mogelijkheden heeft u dan... Lees meer..

Kom nu in actie bij achterstand aflossing coronabelastingschulden
Tijdens de coronacrisis konden bedrijven ervoor kiezen om de betaling van hun belastingschulden tijdelijk uit te stellen.... Lees meer..

Sneller aflossen coronabelastingschuld scheelt invorderingsrente
Tijdens de coronacrisis konden bedrijven ervoor kiezen de betaling van hun belastingschulden tijdelijk uit te stellen. Ook... Lees meer..

Hyperbare zuurstoftherapie aftrekbaar bij postcovidsyndroom
De Belastingdienst laat weten dat een hyperbare zuurstoftherapie voor een patiënt met het postcovidsyndroom aftrekbaar kan... Lees meer..

Aangifte schenkbelasting 2023 nog niet online mogelijk
Als u een schenking ontvangt, moet u over het algemeen een aangifte schenkbelasting indienen bij de Belastingdienst. Voor... Lees meer..

Elektriciteit vergoeden voor auto van de zaak
Rijdt een werknemer in een elektrische of plug-in hybride auto van de zaak? Dan kunt u elektriciteitskosten voor het thuis... Lees meer..

Advieswijzer Dga-taks lenen bij vennootschap (Wet excessief lenen) 2023
Op 1 januari 2023 is de Wet excessief lenen bij eigen vennootschap in werking getreden. Deze wet regelt grofweg dat de dga... Lees meer..

Beperking revisierente bij afkoop lijfrente wordt wettelijk vastgelegd
Als u een lijfrente afkoopt, moet u soms revisierente betalen. Bent u arbeidsongeschikt en wilt u derhalve uw lijfrente (deels)... Lees meer..

Nabetaling te lage UWV-uitkering bij loonkostensubsidie
De uitkeringen aan werkgevers voor de Ziektewet (ZW) en Wet Arbeid en Zorg (WAZO) voor werknemers met een loonkostensubsidie... Lees meer..

Wanneer bezit u fiscaal gezien een onderneming?
Ondernemers in de inkomstenbelasting hebben recht op tal van fiscale ondernemersfaciliteiten. U moet dan wel fiscaal kwalificeren... Lees meer..