Actueel

Deadline 1 september aanvraag huur- en zorgtoeslag 2021
Ongeveer 10 procent van alle mensen die recht hebben op huur- of zorgtoeslag, vergeet dit aan te vragen. Check daarom of... Lees meer..

Hoe zit het met btw bij aanschaf vakantiewoning?
Wilt u een vakantiewoning aanschaffen? Hoe zit het dan met de btw als u die vakantiewoning verhuurt en ook deels zelf bewoont?... Lees meer..

Invoering UBO-register vertraagd
De invoering van het zogenaamde UBO-register wordt met enkele maanden uitgesteld. De reden hiervoor is dat de Kamer van Koophandel... Lees meer..

Advieswijzer Overstappen naar een bv? 2022
Heeft u momenteel een eenmanszaak, maatschap of vof? Dan kan het interessant zijn om over te stappen naar een bv. Of dit... Lees meer..

Dga, wanneer is een lening bij uw bv (on)zakelijk?
Bv’s en hun dga’s komen met elkaar nogal eens leningen overeen. Hieraan kleven diverse voordelen, zolang maar acht wordt... Lees meer..

Tweede Kamer wil liquiditeitsproblemen box 3 voorkomen
Het kabinet werkt aan voorstellen voor een nieuwe belasting op sparen en beleggen. Daarbij wordt ook gedacht aan een belasting... Lees meer..

Tijdelijk soepelere Belastingdienst bij saneringsakkoorden
Vanaf 1 augustus 2022 tot 1 oktober 2023 neemt de Belastingdienst in saneringsakkoorden genoegen met een lager uitkeringspercentage... Lees meer..

Andere optieregeling voor startups vanaf 2023
Er komt waarschijnlijk toch een andere aandelenoptieregeling voor startups. Een eerder voorgestelde ingangsdatum van deze... Lees meer..

Overgangsregeling vrijstelling werkvergunning Oekraïners verlengd
Vanaf 1 april 2022 geldt een werkvergunningsvrijstelling voor vluchtelingen uit Oekraïne. Tot en met 31 augustus was dit... Lees meer..

Forse belastingverhoging dreigt voor verhuurde woning
Wie een woning verhuurt, gaat hierover vanaf volgend jaar, 2023, fors meer belasting betalen, als het aan het kabinet ligt.... Lees meer..

Subsidieregeling 'NL leert door' aangepast
De subsidieregeling ‘NL leert door met inzet van sectoraal maatwerk’ is onlangs aangepast. De aanpassingen betreffen... Lees meer..

Goedkeuring voorkoming dubbele belasting bij rechtsherstel box 3
Heeft u recht op het rechtsherstel box 3? En bent u binnenlands belastingplichtig in Nederland, maar heeft u ook buitenlandse... Lees meer..

Btw-forfait op zonnepanelen: hoe zit dat?
Investeert u als particulier in zonnepanelen voor op uw woning, dan kunt u de btw bij aanschaf terugkrijgen. Daar staat tegenover... Lees meer..

Btw bij korte verhuur woonruimte
Is de verhuur van woonruimte voor een korte periode btw-vrijgesteld of btw-belast? Dit hangt af van een aantal voorwaarden.... Lees meer..