Actueel

Hoeveel lage-inkomensvoordeel, LIV, in 2023?
Het plan om het lage-inkomensvoordeel (LIV) ook in 2023 te verhogen, gaat niet door. Wat worden nu de nieuwe bedragen voor... Lees meer..

Nieuwe milieu- en energielijst beschikbaar
De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de nieuwe milieulijst en de nieuwe energielijst voor 2023 gepubliceerd.... Lees meer..

Overzicht steunmaatregelen energie
De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) verstrekt op een aparte pagina op RVO.nl een overzicht van alle steunmaatregelen... Lees meer..

Meer subsidie emissieloze vrachtautos en bouwmachines
Er is in 2023 extra subsidie beschikbaar voor emissieloze vrachtauto’s en bouwmachines. De subsidieregelingen AanZet,... Lees meer..

Korting bij betaling voorlopige aanslag inkomstenbelasting ineens
De Belastingdienst is begonnen met het verzenden van de voorlopige aanslagen inkomstenbelasting 2023. Betaalt u deze aanslag... Lees meer..

Meer duidelijkheid over belastbaarheid laadpaal
De Belastingdienst heeft meer duidelijkheid geboden over de eventuele belastbaarheid van een laadpaal ten behoeve van het... Lees meer..

Maak bezwaar tegen aanslag met box 3-heffing
Ontvangt u een definitieve aanslag inkomstenbelasting met een box 3-heffing? Laat dan beoordelen of bezwaar maken zinvol... Lees meer..

Verzoek uitstel renseigneringsverplichting/opgaaf UBD mogelijk
Betaalde u in 2022 bedragen aan natuurlijke personen? Dan moet u die bedragen uiterlijk 31 januari 2023 aan de Belastingdienst... Lees meer..

Rentevergoeding over te veel betaalde box 3-heffing
Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft geoordeeld dat de Belastingdienst een passende rentevergoeding moet geven aan een belastingplichtige... Lees meer..

Let op bij de schenking voor eigen woning
Schenkt u in 2023 voor een eigen woning of schonk u in het verleden voor een eigen woning? Let dan goed op, vanaf 2023 is... Lees meer..

Aanvragen definitieve berekening NOW uiterlijk 22 februari
Heeft u in de derde, vierde, vijfde en/of zesde periode de tegemoetkoming NOW aangevraagd, dan moet u uiterlijk op 22 februari... Lees meer..

Advieswijzer Auto en fiscus 2023
Fiscaal vriendelijk rijden wordt steeds lastiger, nu de autobelastingen de laatste jaren zijn aangescherpt. Het kan nog wel,... Lees meer..

Landbouwnormen 2022 gepubliceerd
De Belastingdienst heeft de landbouwnormen voor het jaar 2022 bekendgemaakt. Deze normen gelden alleen voor ondernemers en... Lees meer..

Belastingdienst: ook betalingen aan btw-vrijgestelde ondernemers opgeven
Betaalde u in 2022 bedragen aan natuurlijke personen? Dan moet u die bedragen uiterlijk 31 januari 2023 aan de Belastingdienst... Lees meer..