Actueel

Nieuwe meetmethode BPM niet strijdig met Europees recht
De Nederlandse BPM op motoren en personenauto’s is gebaseerd op de CO2-uitstoot. De meetmethode hiervoor is in 2017 gewijzigd.... Lees meer..

1 juli: hoger niveau eHerkenning informatieplicht energiebesparing
Heeft uw bedrijf een informatie- en energiebesparingsplicht, dan is hiervoor vanaf 1 juli 2021 minimaal eHerkenning niveau... Lees meer..

Ook vergoeding voor zelf betaalde kinderopvang
Ouders die geen kinderopvangtoeslag krijgen en de opvang van hun kinderen dus zelf betalen, kunnen een tegemoetkoming krijgen... Lees meer..

Geef vóór 1 juni omzetverlies voor TVL door
Heeft u vorig jaar voor de periode juni-september TVL aangevraagd en gekregen, dan moet u vóór 1 juni 2021 uw definitieve... Lees meer..

Wettelijk minimumloon per 1 juli 2021 verhoogd
Het wettelijk minimumloon wordt halfjaarlijks aangepast. Per 1 juli 2021 wordt het verhoogd naar € 1701,00 bruto per maand,... Lees meer..

Maak tijdig bezwaar tegen box 3 2020
Ook de bezwaren tegen de box 3-heffing in de inkomstenbelasting 2020 zijn weer aangewezen als massaal bezwaar. Eerder gebeurde... Lees meer..

Geen btw op goedgekeurde coronazelftestkits
Coronavaccins en -testkits mogen zonder btw geleverd worden. Dat geldt ook voor onder meer goedgekeurde zelftestkits.... Lees meer..

Verleng uw uitstel van betaling vóór 1 juli
Ondernemers die vanwege corona voor drie maanden bijzonder uitstel van betaling van hun belastingschulden hebben gevraagd... Lees meer..

Deadline aanvraag TVL Q1: 18 mei!
Uw aanvraag voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het eerste kwartaal van dit jaar kunt u tot 18 mei 17.00 uur indienen.... Lees meer..

Wijziging bijtelling meerdere auto’s pas vanaf 2022
De Belastingdienst meldde eerder dat de bijtelling voor werknemers met meerdere auto’s van de zaak met ingang van dit jaar... Lees meer..

Deadline 21 mei voor subsidie praktijkleren 2019/2020
Werkgevers die in september 2020 te laat waren met de aanvraag subsidie praktijkleren 2019/2020, krijgen een herkansing.... Lees meer..

Vraag vóór 1 juli 2021 btw zonnepanelen terug
Heeft u als particulier in 2020 zonnepanelen aangeschaft en de btw nog niet teruggevraagd? Dan moet u vóór 1 juli 2021... Lees meer..

Wie heeft bewijslast bij lager gebruikelijk loon?
Als dga van een bv bent u verplicht jaarlijks een zogeheten gebruikelijk loon uit de bv op te nemen. Maar op wie rust de... Lees meer..

Nieuwe aanvraagronde NOW 6 mei van start
Werkgevers met een omzetverlies van minstens 20% kunnen vanaf 6 mei bij het UWV een aanvraag indienen voor nieuwe NOW-steun.... Lees meer..