Actueel

Is een papieren schenking straks nog interessant?
Schenken onder schuldigerkenning, beter bekend als de papieren schenking, is een veel gebruikte manier om erfbelasting te... Lees meer..

Wat is het verschil tussen de oude en nieuwe NOW?
Het kabinet heeft in het steunpakket 2.0 de NOW-regeling verlengd met vier maanden. Ook zijn er veranderingen doorgevoerd... Lees meer..

Tozo-regeling 2.0 krijgt partnertoets
Het kabinet blijft zelfstandig ondernemers die financieel geraakt worden door de coronacrisis ondersteunen via de Tozo-regeling.... Lees meer..

Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb vervangt TOGS-regeling
Mkb-bedrijven die extra getroffen worden door de coronacrisis, kunnen in het steunpakket 2.0 opnieuw een tegemoetkoming krijgen... Lees meer..

Extra aanpassingen in steunpakket 2.0
De inkt van het tweede noodpakket voor ondernemers is nog niet droog, of er zijn al weer wijzigingen. Zo is er een wijziging... Lees meer..

Uitstel aanvragen naheffingsaanslag btw?
Veel ondernemers ontvangen binnenkort een naheffingsaanslag omzetbelasting. Als ze hiervoor uitstel van betaling willen hebben... Lees meer..

Tweede Kamer stemt in met schrappen ontslagboete NOW
De Tweede Kamer heeft dinsdag 26 mei ingestemd met het schrappen van de ontslagboete in de nieuwe Noodregeling Overbrugging... Lees meer..

The second Dutch support package of € 13 billion: what is changing?
The second support package intended to help entrepreneurs deal with the coronavirus crisis was announced by the Dutch Government... Lees meer..

Loon niet uitbetaald? Werknemer mag re-integratie opschorten
Het is een arbeidsongeschikte werknemer toegestaan om, als de werkgever over een verstreken periode het loon niet heeft uitbetaald,... Lees meer..

Vergoeding mondkapje onbelast
Werkgevers kunnen hun werknemers de kosten van mondkapjes onbelast vergoeden. Dit meldt de Belastingdienst. De vrijstelling... Lees meer..

Eenmanszaak naast bv: denk aan urenregistratie!
Het komt in het mkb regelmatig voor dat ondernemers zowel een eenmanszaak uitoefenen, als werkzaam zijn in hun eigen bv.... Lees meer..

Ondergrens accountantsverklaring NOW-regeling bekend
Het ministerie van SZW heeft duidelijkheid verschaft over de ondergrens voor een accountantsverklaring bij de NOW, de tijdelijke... Lees meer..

Het tweede steunpakket van € 13 miljard: wat wijzigt er?
Het tweede steunpakket is woensdag 20 mei bekendgemaakt. De maatregelen worden op hoofdlijnen voor drie maanden (juni tot... Lees meer..

Ook voor uitgeschreven ondernemer lage MRB bestelauto
Als een belastingplichtige voor de btw wordt uitgeschreven als ondernemer, wil dat nog niet zeggen dat hij geen recht meer... Lees meer..