Actueel

Mogen aandelen ook in de werkkostenregeling?
Ondernemers mogen vergoedingen en verstrekkingen aan het personeel onderbrengen in de werkkostenregeling. Volgens de Hoge... Lees meer..

Stijging kosten wegvervoer 2020
De gerealiseerde kostenontwikkeling in 2019 ten opzichte van 2018 in binnenlands wegvervoer is tussen de 4,0% en 5,6%. In... Lees meer..

Btw-tip! Non-profit en btw: de valkuilen
Bij non-profitorganisaties, zoals een vereniging of stichting, bestaat wel eens het misverstand dat zij geen btw verschuldigd... Lees meer..

eHerkenning voor het UWV al geregeld?
Bij de uitkeringsorganisatie UWV kunnen werkgevers vanaf 1 november 2019 alleen nog maar digitaal communiceren via eHerkenning.... Lees meer..

Dga: laatste kans afkoop pensioen met korting!
U kunt als dga geen pensioen meer opbouwen in uw eigen bv. Wilt u uw opgebouwde pensioen in eigen beheer afkopen, doe dat... Lees meer..

Nieuw btw-nummer voor zzp’er
Ondernemers met een eenmanszaak krijgen per 1 januari 2020 een nieuw btw-nummer. Ze ontvangen hierover deze maand een brief... Lees meer..

Advies aan Hoge Raad: einde slapend dienstverband?
Een werkgever is in beginsel verplicht om een slapend dienstverband op verzoek van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer... Lees meer..

Eventjes langer werken. Meteen recht op extra loon?
Hoe zit het als uw werknemer het werk niet altijd afkrijgt binnen de werktijden? Er wordt dan soms eventjes langer doorgewerkt.... Lees meer..

Nationale Hypotheek Garantie wordt goedkoper
Vanaf 1 januari 2020 stijgt de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie naar € 310.000. Momenteel ligt deze grens nog... Lees meer..

Computer ten laste van de winst?
Als ondernemer kunt u de kosten van een zakelijk gebruikte computer ten laste van de winst brengen. Dat kan echter niet als... Lees meer..

Is een plug-in hybride fiscaal nog interessant?
Elektrische auto’s zijn fiscaal nog steeds erg interessant, al wordt dat de komende jaren fors minder. Maar hoe interessant... Lees meer..

Ook bij gebruik privéterrein wegenbelasting betalen?
Als u met uw auto gebruik maakt van de openbare weg, bent u wegenbelasting (MRB) verschuldigd. Maar onder omstandigheden... Lees meer..

Geen overdrachtsbelasting bij zakelijke splitsing bv
Bij de verkrijging van onroerende zaken is door de verkrijger in beginsel overdrachtsbelasting verschuldigd. Bij de verkrijging... Lees meer..

Loonaangifte via nieuwe portaal Belastingdienst
Werkgevers die zelf de loonaangifte invullen met behulp van het programma van de Belastingdienst, kunnen hiervoor voortaan... Lees meer..