Actueel

Akkoord en subsidie schonere binnenvaart en zeevaart
De binnenvaart moet in 2030 minimaal 40% minder CO2 uitstoten en in 2050 nagenoeg klimaatneutraal zijn. De uitstoot van de... Lees meer..

Declare your Global Income
The Dutch Tax Authorities have sent the forms on which you must declare your global income. Your global income is your income... Lees meer..

Koe is bedrijfsmiddel, dus btw kan worden herzien
Het opfokken van kalveren tot melkkoeien is te beschouwen als het ontwikkelen van bedrijfsmiddelen. Dit betekent dat de btw... Lees meer..

Positie werknemers bij doorstart verbeterd
De positie van werknemers wordt bij een doorstart van het bedrijf waar zij werken op termijn verbeterd. In een nieuw wetsvoorstel... Lees meer..

Btw-tip! Wordt uw factuur niet meer betaald? De btw-gevolgen
De btw op facturen die niet door uw klanten wordt voldaan, kan onder voorwaarden worden teruggevraagd.... Lees meer..

Straks minder lang betalen voor uw ex?
Per 1 januari 2020 wordt de termijn voor partneralimentatie naar beneden bijgesteld. Het voorstel, dat inmiddels door de... Lees meer..

Wijziging bijstand zelfstandigen
De bijstandsregeling voor zelfstandige ondernemers (Bbz) wordt vanaf 1 januari 2020 gewijzigd. Doel van de wijzigingen is... Lees meer..

Extra geld voor start-ups en scale-ups
Het kabinet gaat € 65 miljoen investeren in de verbetering van het vestigingsklimaat voor start-ups en scale-ups. Zij worden... Lees meer..

Hoge Raad: belasting op spaargeld niet reëel
Een verondersteld rendement van 4% op vermogen voor de jaren 2013 en 2014 is niet reëel. Dit concludeert de Hoge Raad in... Lees meer..

Geef uw wereldinkomen op
De Belastingdienst heeft de formulieren waarmee het wereldinkomen kan worden opgegeven verzonden. Uw wereldinkomen is uw... Lees meer..

Bijbaantje? Gunstige regeling scholier!
De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor... Lees meer..

Aftrek scholingsuitgaven blijft in 2020
De fiscale aftrek van scholingsuitgaven blijft ook volgend jaar nog bestaan. De regeling gaat naar verwachting pas per 2021... Lees meer..

Verstrekte lening behoort meestal tot uw privévermogen
Als u als ondernemer een lening verstrekt aan een ander, is in vrijwel alle situaties sprake van een lening in de privésfeer.... Lees meer..

Auto zakelijk of privé? Niet zo maar switchen
Als u als ondernemer een auto zowel zakelijk als privé gebruikt, behoort deze tot het keuzevermogen. U kunt kiezen of u... Lees meer..