Actueel

Nieuwe bedragen minimumloon per 1 juli 2019
Het wettelijk minimumloon wordt per 1 juli 2019 verhoogd naar € 1635,60 bruto per maand. Verder krijgen 21-jarigen vanaf... Lees meer..

Uw vrijwilligersbeleid op orde? Doe de check!
Als uw organisatie afhankelijk is van de inzet van vrijwilligers, is een goed vrijwilligersbeleid cruciaal. Zeker nu de Belastingdienst... Lees meer..

Hogere kostenaftrek eigen rijders
Transportondernemers (eigen rijders) mogen in 2019 een hoger bedrag aan verblijfskosten aftrekken. Dit heeft de Belastingdienst... Lees meer..

Lening dga aan bv: zakelijk of privé?
Bij bv's die in financiële moeilijkheden verkeren, schiet de dga nogal eens te hulp. De dga sluit dan privé een lening... Lees meer..

Alleen nog e-facturen naar overheid
Als u een gemeente of onderwijsinstelling als klant of opdrachtgever hebt, moeten deze organisaties vanaf 18 april 2019,... Lees meer..

Check bijtelling aangifte 0%-emissie auto uit 2013
Heeft u als ondernemer een volledig elektrische auto uit 2013? En heeft u voor 11 april van dit jaar de aangifte inkomstenbelasting... Lees meer..

Forensenbelasting voor uw vakantiewoning?
Gemeenten kunnen forensenbelasting heffen aan eigenaren van (vakantie)woningen die zelf niet in de betreffende gemeente gevestigd... Lees meer..

Vrijgestelde vergoeding zakenreis verhoogd
Wat kunt u aan uw werknemers onbelast vergoeden als zij een zakenreis in binnen- of buitenland maken? Daarvoor kunt u een... Lees meer..

Voorkom belastingrente met voorlopige aanslag
De huidige lage rentestand heeft geen invloed op de hoogte van de belastingrente. Die bedraagt op dit moment 8% voor de vennootschapsbelasting... Lees meer..

Fiscale paastraktatie voor klant en personeel
Aankomend weekend is het Pasen. Wilt u dit als ondernemer niet ongemerkt voorbij laten gaan en doet u wat extra’s voor... Lees meer..

Btw-tip! Verhuur van vakantiewoning? Let op de btw
De Belastingdienst beschouwt elke Nederlander die een vakantiewoning verhuurt met als doel om hier duurzaam opbrengsten uit... Lees meer..

Inkomensafhankelijke combinatiekorting en co-ouderschap
De inkomensafhankelijke combinatiekorting, IACK, is een heffingskorting die is bedoeld te stimuleren dat ouders met jonge... Lees meer..

Ontmoedigen kortlopend pachten
De minister van Landbouw wil het pachtbeleid herzien. De pachtprijzen bij kortlopende pacht blijken te hoog voor pachters.... Lees meer..

Wat is het weerstandsvermogen van uw bouwbedrijf?
De Nederlands bouwnijverheid heeft een sterke periode achter de rug en de economische vooruitzichten zijn gunstig, zo verwachten... Lees meer..