Actueel

Verplichte verklaring verlaagd tarief overdrachtsbelasting
Het wetsvoorstel met betrekking tot de wijziging van de overdrachtsbelasting wordt uitgebreid met een verplichte verklaring.... Lees meer..

Sinterklaas spelen vanuit uw eigen bv?
Heeft u een bv, dan kunt u overwegen om nog dit jaar dividend uit te keren. Dit jaar, in 2020, betaalt u namelijk 26,25%... Lees meer..

Spaar-BV of spaarfonds, ook iets voor u?
Als u over veel vermogen beschikt, betaalt u hierover behoorlijk wat belasting in box 3. Via een spaar-BV of fonds voor gemene... Lees meer..

BIK voor fiscale eenheid onzeker
Het is nog niet zeker of ook een fiscale eenheid in de vennootschapsbelasting de BIK kan aanvragen. Dit heeft staatssecretaris... Lees meer..

Fiets van de zaak: over bijtelling en woon-werkverkeer
Vanaf dit jaar geldt een nieuwe regeling voor de fiets van de zaak. Die regeling maakt een eind aan allerlei administratieve... Lees meer..

Top 10 year-end tips
It has been an extraordinary year. As an entrepreneur, there is a good chance that this year, more than ever before, you... Lees meer..

Aanvraagtermijn doelgroepverklaring van 6 naar 3 maanden
Heeft u voor een werknemer een doelgroepverklaring nodig, zodat u loonkostenvoordeel (LKV) kunt krijgen? Dan is het van belang... Lees meer..

Extra coronasteun voor de cultuursector
Er komt een extra financieel steunpakket voor de cultuursector. Deze extra steun in de coronacrisis is de tweede voor de... Lees meer..

WOZ: twee-onder-één-kap of tussenwoning?
Over enkele maanden vallen de nieuwe WOZ-beschikkingen weer in de bus. Belangrijk daarbij is of uw pand voor het bepalen... Lees meer..

Premiepercentages werknemersverzekeringen 2021 bekend
De definitieve premies voor 2021 voor de volksverzekeringen en de werknemersverzekeringen zijn bekendgemaakt. Deze nieuwe... Lees meer..

Aanvragen TVL vanaf 25 november 12:00 uur
Ondernemers kunnen vanaf 25 november 2020 12:00 uur de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen voor de periode oktober... Lees meer..

Verlenging herverzekering leverancierskrediet
Vanwege de coronacrisis herverzekert de overheid leverancierskredieten. Deze herverzekeringen wordt ten minste tot 1 juli... Lees meer..

175 miljoen euro beschikbaar voor duurzamere landbouw
Het kabinet trekt de komende jaren tientallen miljoenen uit om boeren en tuinders om te laten schakelen naar een duurzamere... Lees meer..

Volgend jaar extra belastingvrij schenken
Volgend jaar, in 2021, wordt de vrijstelling voor schenkingen aan kinderen en aan derden eenmalig met € 1.000 verhoogd.... Lees meer..