Actueel

Minder snel schadevergoeding bij overschrijding redelijke termijn
Bij een geschil met de Belastingdienst kunt u in bezwaar en beroep. Als de behandeling van uw bezwaar of beroep te lang duurt,... Lees meer..

Laag btw-tarief voor verhuren kajuitzeiljacht
Op de verhuur van een kajuitzeiljacht dient het lage btw-tarief van 9% te worden toegepast. Er is namelijk sprake van het... Lees meer..

Aanvraag voorzieningen UWV binnenkort online in werkgeversportaal
Bij het UWV kan vanaf 22 juli 2024 een aantal voorzieningen online worden aangevraagd. Het gaat met name om voorzieningen... Lees meer..

Rapportageverplichting inzake duurzaamheid voor grote ondernemingen
Er zijn plannen om grotere ondernemingen uitgebreider te laten rapporteren over duurzaamheid. Een algemene maatregel van... Lees meer..

Advieswijzer De CSRD, wat kan ik ermee?
De Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) verplicht grote ondernemingen om te rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties:... Lees meer..

Controleer de definitieve berekening Wtl 2023
De Belastingdienst stuurt vóór 1 augustus 2024 de beschikkingen Wtl 2023. Hierin is de hoogte van uw recht op LIV, jeugd-LIV... Lees meer..

Is door werkgever betaalde lijfrente aftrekbaar?
Als uw werknemer voldoende zogenaamde jaar- en/of reserveringsruimte heeft, zijn betaalde premies voor een lijfrente in beginsel... Lees meer..

Is door werkgever te betalen immateriële schadevergoeding belast loon?
Als u ten opzichte van uw werknemers uw verplichtingen niet of onvoldoende nakomt, kan het gevolg zijn dat u een schadevergoeding... Lees meer..

Rechter verruimt NOW-regeling voor startende horecaonderneming
De Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft in een uitspraak bepaald dat starters eerder recht hadden op de NOW dan tot nu toe... Lees meer..

De zomer inluiden met uw personeel
Met de vakantie in zicht en de zon in aantocht organiseren veel werkgevers voor hun personeel een bedrijfsuitje of gezellige... Lees meer..

Hebben schenkingen ‘vrij van recht’ invloed op box 3?
Bij een schenking is door de ontvanger ervan schenkbelasting verschuldigd. Bij een schenking ‘vrij van recht’ spreken... Lees meer..

Naheffing mrb bij schorsing en OVR-tarief of vrijstelling?
Als u uw auto langere tijd niet gebruikt, kunt u het kenteken laten schorsen. Kan dit een naheffing motorrijtuigenbelasting... Lees meer..

Duurdere noodzakelijke voorzieningen via uitruil loon toegestaan?
De gerichte vrijstelling voor noodzakelijke voorzieningen is niet van toepassing in combinatie met een uitruil van brutoloon... Lees meer..

Advieswijzer Verenigingen en Stichtingen
Als bestuurder zet u zich in voor uw vereniging of stichting. Daarom wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten.... Lees meer..