Actueel

Mkb moet in 2020 meer innoveren om groei op peil te houden
Voor 2020 zijn mkb-ondernemers financieel gezien erg positief gestemd. Zowel de omzet als de winst zal naar verwachting in... Lees meer..

Gebruik bestelauto onduidelijk? Geen bijtelling!
Ook voor het privégebruik van een zakelijke bestelauto geldt in beginsel gewoon de bekende bijtelling. Hierop bestaan wel... Lees meer..

Advocaatkosten voor alimentatie aftrekbaar?
Bij echtscheiding komt het nogal eens voor dat er bij de strijd om alimentatie een advocaat of mediator wordt ingeschakeld.... Lees meer..

Drie maanden extra voor bewijs vaste contracten
Per 1 januari 2020 is de WW-premie niet meer afhankelijk van de sector waarbinnen u werkzaam bent, maar van het soort arbeidscontract.... Lees meer..

Ondernemers boos over verplichte e-Herkenning
Rechtspersonen moeten sinds dit jaar verplicht belastingaangifte doen met gebruik van e-Herkenning. Hieraan zijn kosten verbonden,... Lees meer..

Aftrekpost gemengde kosten: hoe bereken je die?
Gemengde kosten zijn in 2020 tot een vast bedrag van € 4.700 niet aftrekbaar van de winst. Dit betekent een verhoging met... Lees meer..

Vergeet eindheffing werkkostenregeling niet!
Als u in 2019 meer aan vergoedingen en verstrekking uitgaf dan de zogenaamde ‘vrije ruimte’ in de werkkostenregeling,... Lees meer..

Landelijke Landbouwnormen 2019 beschikbaar
De Belastingdienst heeft de Landelijke Landbouwnormen 2019 gepubliceerd. Hierin staan de normbedragen voor 2019 voor de meest... Lees meer..

Personeelsuitgaven en relatiegeschenken in laatste btw-aangifte
Eind januari moeten de meeste ondernemers de laatste btw-aangifte van het jaar 2019 indienen. Vergeet hierin niet de uitgaven... Lees meer..

Aanpassing btw-regels fiets van de zaak
Sinds 1 januari van dit jaar is een nieuwe fiscale regeling van toepassing voor de fiets van de zaak. Vanwege deze nieuwe... Lees meer..

De Brexit: is de no deal van tafel?
Het Britse Lagerhuis heeft ingestemd met de deal voor een gereguleerd vertrek uit de Europese Unie. Als ook het Hogerhuis... Lees meer..

Werken met vervuilde grond? Toch bijtelling auto
Als een auto wordt gebruikt bij het werken met vervuilde grond, gaat de fiscus er niet automatisch vanuit dat de auto alleen... Lees meer..

Verruiming BMKB-krediet vanwege stikstof en PFAS
De bestaande Borgstellingsregeling voor MKB-kredieten (BMKB) wordt gedurende 2020 verruimd. Dit wordt gedaan vanwege problemen... Lees meer..

Uitzenden, payrolling of contracting? Voorkom verrassingen
Voor uitzenden, payrolling en contracting bestaan verschillende regels. Door de juiste regels toe te passen voorkomt u onaangename... Lees meer..