Actueel

Forensenbelasting voor uw vakantiewoning?
Gemeenten kunnen forensenbelasting heffen aan eigenaren van (vakantie)woningen die zelf niet in de betreffende gemeente gevestigd... Lees meer..

Vrijgestelde vergoeding zakenreis verhoogd
Wat kunt u aan uw werknemers onbelast vergoeden als zij een zakenreis in binnen- of buitenland maken? Daarvoor kunt u een... Lees meer..

Voorkom belastingrente met voorlopige aanslag
De huidige lage rentestand heeft geen invloed op de hoogte van de belastingrente. Die bedraagt op dit moment 8% voor de vennootschapsbelasting... Lees meer..

Fiscale paastraktatie voor klant en personeel
Aankomend weekend is het Pasen. Wilt u dit als ondernemer niet ongemerkt voorbij laten gaan en doet u wat extra’s voor... Lees meer..

Btw-tip! Verhuur van vakantiewoning? Let op de btw
De Belastingdienst beschouwt elke Nederlander die een vakantiewoning verhuurt met als doel om hier duurzaam opbrengsten uit... Lees meer..

Inkomensafhankelijke combinatiekorting en co-ouderschap
De inkomensafhankelijke combinatiekorting, IACK, is een heffingskorting die is bedoeld te stimuleren dat ouders met jonge... Lees meer..

Ontmoedigen kortlopend pachten
De minister van Landbouw wil het pachtbeleid herzien. De pachtprijzen bij kortlopende pacht blijken te hoog voor pachters.... Lees meer..

Wat is het weerstandsvermogen van uw bouwbedrijf?
De Nederlands bouwnijverheid heeft een sterke periode achter de rug en de economische vooruitzichten zijn gunstig, zo verwachten... Lees meer..

Uitstel Brexit tot 31 oktober 2019
De Europese regeringsleiders hebben gisteravond besloten de Britten uitstel voor de Brexit te verlenen tot uiterlijk 31 oktober... Lees meer..

Vanaf 1 april belastingrente over btw-teruggaaf
Als u als ondernemer in een bepaald jaar te veel btw op uw aangifte hebt afgedragen, kunt u dit bij Belastingdienst terugvragen.... Lees meer..

Bijtelling gebruikte importauto in strijd met Europees recht?
De bijtelling voor het privégebruik van een gebruikte geïmporteerde auto van de zaak is evenveel als de bijtelling voor... Lees meer..

Betaalde belasting is geen gift
Giften zijn onder voorwaarden aftrekbaar van het inkomen. Betaalde belasting kan echter niet worden aangemerkt als gift.... Lees meer..

Extra btw terug op pand met zonnepanelen
Als u zonnepanelen plaatst, kunt u als ondernemer maar ook als particulier de btw hierop terugkrijgen. Plaatst u zonnepanelen... Lees meer..

Ook fiscaal voordeel bij voortgezette onderneming
Als iemand een bedrijf erft of geschonken krijgt, bestaat er onder voorwaarden recht op een fiscale faciliteit, de bedrijfsoverdrachtsregeling... Lees meer..