Actueel

Budget en aanvraag uitkoopregelingen veehouders verruimd
Er komt meer budget beschikbaar voor veehouders die gebruik willen maken van de uitkoopregelingen Lbv en Lbv-plus. Tevens... Lees meer..

Kabinet wil kavelruilvrijstelling beperken
Het kabinet wil de huidige kavelruilvrijstelling beperken door onbedoeld gebruik tegen te gaan. Via een wetsvoorstel moet... Lees meer..

Vrijstelling motorrijtuigenbelasting elektrische auto pas vanaf 2026 afgebouwd
De afbouw van de vrijstelling op motorrijtuigenbelasting voor volledig elektrische auto’s gaat pas in 2026 in en niet al... Lees meer..

Extra verhoging minimumloon met 1,2% gaat niet door
Hoewel de Tweede Kamer op 19 maart 2024 nog voor een extra verhoging van het minimumloon per 1 juli 2024 met 1,2% stemde,... Lees meer..

Nieuwe viewer geeft geschiktheid voor zonnepanelen aan
Op RVO.nl is een viewer beschikbaar waarmee bekeken kan worden of gebouwen en parkeerplaatsen geschikt zijn voor zonnepanelen.... Lees meer..

Rechter dwingt inspecteur tot beslissing op bezwaar
Als u met de belastinginspecteur van mening verschilt, kunt u bezwaar maken tegen zijn beslissing. Uw zaak wordt dan nogmaals... Lees meer..

Kamer wil invoering ‘planbatenheffing’
Een meerderheid in de Tweede Kamer is voorstander van de invoering van een zogenaamde planbatenheffing. Door de invoering... Lees meer..

Aftrek hypotheekrente ook na tijdelijke verhuur?
De aftrek van hypotheekrente op uw eigen woning is gebonden aan strenge voorwaarden. Door de vele wijzigingen in de jaren... Lees meer..

Invloed van verlof op vrijgestelde reis- en thuiswerkvergoeding
Voor de kosten van reizen naar het werk en de kosten van thuiswerken, kan onder voorwaarden een onbelaste vergoeding worden... Lees meer..

Ook bijtelling zonder dat werkgever auto bezit?
Wie een auto van de zaak ter beschikking heeft, krijgt met de bekende bijtelling te maken. Daarvoor is niet vereist dat de... Lees meer..

Aftrek hypotheekrente bij nieuwe langere looptijd?
Als u een hypotheek afsluit, staat de rente vaak voor een bepaalde tijd vast. Na het verstrijken van deze tijd kunt u de... Lees meer..

Advieswijzer Btw en buitenland
Levert u goederen over de grens of verricht u diensten aan afnemers buiten Nederland, dan zult u zich moeten verdiepen in... Lees meer..

Aftrek verblijfkosten eigen rijders voor 2024 opnieuw fors hoger
Transportondernemers die zelf meerdaagse internationale ritten maken, kunnen een vast bedrag aan verblijfkosten van de winst... Lees meer..

Vanaf 10 september 2024 weer SDE++ aan te vragen
De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) is vanaf 10 september 2024 9.00 uur weer aan... Lees meer..